Bakade bullar igår och kände för att testa något nytt. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Så jag gjorde en omgång med kanel som vanligt och en omgång med hallon och vit choklad
Rulla ihop och skär bullarnaoch lägg i formar. Dessa saffrans bullar är så vansinnigt goda. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladenoch strö halva den över smöret
Så fräsch kombination med hallon, vit choklad, citrus ochkardemumma. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussenoch toppa med hallon och kanske lite nötter
Rabarber- ochchokladbullar. Därför tycker jag det är spännande att testa på att baka olika slags vetebullar, olika recept på grunddeg och olika fyllningar
Pudra bullarnamed florsocker och ringa över den smälta chokladenmed en sprits. När senaste numret av Hembakat kom var detta ett av recepten jag fastnade för och eftersom det inte fanns så många bullar i frysen passade det bra att baka dessa
Rulla ihop bullarnaoch lägg dem i formar. Riv ner det och krydda sedan med lite kardemumma. Arbeta med degen igen och kavla ut den så att du får en rektangel
Låt bullarna svala lite och pensla dem sedan med smält smör. Varje år brukar jag vilja testa ett helt nytt recept på saffransbullar där jag kan putsa lite på degen och kanske hitta på någon ny presentation av bullen
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
10 bitar 100 g smör 100 g vit choklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.