Grytan erbjuder också ett bra sätt att använda upp grönsaks- och rotfruktsrester som ligger i kylen. Linsgryta medmorot, paprika och broccoliLinsgryta har oförskämt dåligt rykte
Strimla grönsakerna i långa band med hjälp av en osthyvel (det mjuka innanmätet i zucchinin är svårt att strimla, men spara det gärna och använd det till exempel hackat i grönsaksgrytor och soppor)
Blanda blanda sallad, fixa fixa dressing - maten klar. Väldigt god, speciellt när grönsakerna fick fräsa på ett tag och sedan kryddades med salt, peppar och socker
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Vitkålssallad medmorotoch paprika. Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.