Blanda med sockret och vispa under tiden tills det bildas ett hårt skum. Bred ut smeten i ett jämnt på ett smort bakplåtspapper (som ligger på en plåt)
Låt gärna detta stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt. Tårtan bör serveras helst inom ett dygn, den kan sjunka ihop något, men om man vispar grädden tjock och breder ut den i ett täckande lager och är noga medatt en blöt fyllning som t
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel. Detta läckra små mördegsrutor är toppade med nötter i en läcker kolatoscasås, sååå hiiiimlaaa gott
Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera kladdkakan färska bär
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Receptet på det fluffiga skummet hittade jag hos Dansukker, men efter att ha misslyckats efter första gången (skummet blev inte fast) så gjorde jag om tillvägagångssättet
Vänd försiktigt ner sockret, rör om och fortsätt vispa med maskin till ett blankt och hårt skum (det ska gå och vända upp och ner på bunken utan attdet rinner ut), det tar några minuter
Kommentarer
britt-mariea-3
Super god
Logga in eller Registrera för att kommentera.