Eftersom vi hade några bananer hemma som började bli lite väl mogna så slängde jag ihop den här pajen som efterrätt en vardagskväll medans jag lagade middag
Avnjuts med valfritt tillbehör, vaniljsås, lättvispad grädde eller kanske vaniljglass kan passa. Bananer har vi allt som oftast hemma, eftersom vi har Isabella ”Lillapan” som älskar bananer Slängde ihop en paj som vi ska avnjuta ikväll – så bilder på resultatet kommer senare
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Tryck ut i en pajformmed räfflad kant och som är avtagbar kant. Pajdeg. Den var god med. Till efterrätt gjorde jag en Banana Cream Pie som från grunden är Roy Fares recept
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja medpajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.