500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stark biff med krispiga grönsaker och nudlar. Så gott med en massa isvatten till. Fyller på med grönsaker, vad som helst som kan tänkas finnas i kylskåpet
Börja med kycklingen. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja
Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Fräs i stekpanna med smör några minuter och smaka av med salt
Det var ju det där med julmaten med. Det här däremot var en suverän upplevelse, smakrik, fräsch, krispig och fantastiskt god blev den här gurksalladen med en asiatisk touch
Du som läser min blogg vet att jag bara ÄLSKAR asiatiska smaker. Det var ett “hål i väggen” med ytterst omysig belysning och inredning och maten tillagades på gatan utanför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.