11 dl
koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice
1100 g
mörk blockchoklad
1150 g
rumsvarmt margarin 2 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice 100 g mörk blockchokladsmörj och bröa en avlång form. rör, socker och vaniljsocker poröst. tillsätt äggen ett i taget under omrörning. blanda vetemjöl och bakpulver. häll växelvis i mjöl och juice i smeten. hacka chokladen och rör ner den. häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Låt kallna.
Skär den varma kakan i bitar och riv över valfri choklad om så önskar. 1Choklad av valfri sortSätt ugnen på 200c. 1Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. 1Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om till en jämn smet
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av chokladoch kokos. Smält smör och kokosolja och vit choklad på svag värme i en kastrull
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.