4 tsk
socker 2 tsk honung eller sirap 2 msk vatten Deg: 130-140 gram vetemjöl ca 2-2½ dl) 60 gram smör (ej smält) 1 msk av äppelvattnet som äpplena har kokats i ev
Sedan viker du över botten och rullar ihop dem och lägger i en muffinsform. Såg så fina äppelrosbakelser på instagram hos en tjej som jag kände att jag ville prova baka
Smörj formar med lite smör. Skölj äpplet och dela det på mitten. Lägg dem varsin stor tredubbel muffinsformi papp, aluminiumformar, muffinspanna eller små formariporslin
Snurra ihop degremsan till en ros, lägg imuffinsformar eller små, runda aluminiumformar. Bred lite nötkräm längst nedre kanten på degremsan, skiva äpple i halvmånar, lägg dem på krämen med raka snittytan mot mitten, så att skalsidanligger något utanför degkanten
lägg äppelrosornaimuffinsformar. Tisdag och ytterligare ett recepttipsidag. Äppelrosor. Men idag på liteefterrättsvariant och det är de omtalade äppelrosorna
saften av ½ citron. vaniljsocker. Skiva äppelhalvorna tunt och bred ut dem på en stor tallrik. Pressa citronen över äppleskivorna, så att de inte mörknar
Rullade så degen till en ros, som jag la i en pappersformimuffinsformen. Inspirerad av denna fantastiskainstruktionsfilm av Cookingwith Manuela hur man snabbt och enkelt bakar äppelrosor av färdig smördeg
Detta bakverk har synts till ganska mycket sistatiden på FB. De ser så tjusiga ut och är faktisktväldigt lätta att göra, perfekta när man behöver en snabb dessert
Ställ i smörad muffinsform. En uppgradering av den vanliga äppelpajen. Inte så svåra att göra utan tvärtom väldigt enkla om man vill stå en stund i köket och pyssla och det är sånt jag älskar
OSTFYLLD KÖTTFÄRS IFORM. Ostskivor som fyllning ger en fin smak åt färsen. Eftersom den här färsen gräddas iformi ugnen kan den göras ganska lös och blirdärigenom både saftig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.