Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Den är sockerfri, glutenfrioch (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Äpplen, äpplen och åter äpplen. Och jag har faktiskt hunnit reprisera det flera gånger sedan dess. Smält kokossmör och kokosolja i vattenbad och låt det svalna
Vetemjölet är utbytt emot havregryn och majsmjöl och du som vill göra glutenfria muffins behöver bara se till att du köper havregryn som är märkta glutenfria
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Vi har under den senaste veckan både haft en sjuk Vincent och en sjuk pappa Artur. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utan tillsatt socker (givetvis är de glutenfria också)
Värm kokosmjök och vaniljpulver. Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken
Snart är det semester och jag ska åka till Gotland några veckor. Det ska verkligen bli underbart att få trampa kalkstensvägar, njuta av havet och stranden och den gotländska naturen
Och för kroppen. Annars är jag egentligen ingefan av fikabröd, och har aldrig varit. Och visst äter jag kakor utan vete och socker, men bara vid festliga tillfällen eller när jag har gäster
grädde, fibersirap gold och så saltet som ska fördelas över när allt är klart. Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utan tillsatt socker) och har en mild och mjuk karamellsmak
Jag har gjort min smet av glutenfritt havremjöl (du kan mala eget av gryn), ägg och honung. Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Alltså bakverksvarianten, inte den som man dammsuger damm och skräp med. Då det var många månader sedan jag gjorde detta senast, kände jag att det passade utmärkt - både för att stilla mitt sug och här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.