11 krm
grovt salt1 Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn steken runt om. Salta och peppra. Stick in en köttermometer med spetsen mitt i den tjockaste delen. Krydda med timjan, enbär och lagerblad. Lägg i persiljestjälkar och slå på buljongen. Stek tills termometern visar 75º. Ös då och då. Håll steken varm och låt den vila 10-15 minuter innan den skärs upp. Gräddsås med sky 1 Sila skyn. Blanda mjölet med lite vatten och vispa ner redningen i skyn. Koka upp och koka 3-5 minuter. Tillsätt grädden och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner gelén och smaka av. Bakad schalottenlök 1 Vira lite folie om "svansarna" på lökarna. Ställ dem i en ugnsform med grovt salt och ugnsbaka tills de är mjuka, ca 5 minuter. 2 Skär upp steken och servera med gräddsåsen och löken.
Rensa älgstekenmed vass kniv och gnid in kryddorna. Lägg i med smör i ugnssäker form och kör på 175-200 grader (beroende på ugn) i runt 40 minuter (kan vara inne längre vid smak, t. Koka potatisarna undertiden (i ca 10-15 minuter)och servera med Knorrs gräddsås
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakadeschalottenlökar, picklad rödlök och krämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
hottade till med lite chili och viltkrydda), gräddsås, bakad potatis med en. Plocka upp och lägg i form täckt med folie och låt stå på eftervärme i ugnen
Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. Hon vill ha en ny säng så tillbehör o attiraljer kan vi köpa imorgon så kan Nicke ta hem sängen med skåpbil nån dag framöver
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Stora potatisar bakades, gröptes ur och fylldes med en smarrig röra, vad skulle Håkan säga. En av fördelarna med höstens återintågande är att potatisarna blir "normala" igen och går med på att delta i så många fler rätter
Knepet är att bottna med ett riktigt gott kryddsmör och sedan klicka på röran. Servera med en sallad. Skär ett kryss i de bakade potatisarna och klicka ner kryddsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.