Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.3 kg älgstek
  • 11 msk smör till stekning
  • 11 krm salt (eller efter smak)
  • 11 krm peppar (eller efter smak)
  • 12 tsk timjan
  • 16 enbär
  • 11 smulat lagerblad
  • 14 msk persilja på kvist
  • 10.5 liter köttbuljong eller viltbuljong
  • 13 msk vetemjöl
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl svart vinbärsgelé
  • 118 schalottenlökar
  • 11 krm grovt salt1 Hetta upp matfett i en stekgryta och bryn steken runt om. Salta och peppra. Stick in en köttermometer med spetsen mitt i den tjockaste delen. Krydda med timjan, enbär och lagerblad. Lägg i persiljestjälkar och slå på buljongen. Stek tills termometern visar 75º. Ös då och då. Håll steken varm och låt den vila 10-15 minuter innan den skärs upp. Gräddsås med sky 1 Sila skyn. Blanda mjölet med lite vatten och vispa ner redningen i skyn. Koka upp och koka 3-5 minuter. Tillsätt grädden och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner gelén och smaka av. Bakad schalottenlök 1 Vira lite folie om "svansarna" på lökarna. Ställ dem i en ugnsform med grovt salt och ugnsbaka tills de är mjuka, ca 5 minuter. 2 Skär upp steken och servera med gräddsåsen och löken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.