Fördelaäggröran, baconskivorna, korvarna, tomaternaoch champinjonerna fyra varma tallrikar. Vispa upp äggen tillsammans med lite salt och peppar i bunke och ställ åt sidan
Fiska upp tomatskivornamed en hålslev och lägg över dom i väl rengjorda burkar. Använd inte salt som berikat med jod, joden kan ge en bismak åt inläggningen och göra lagen lite grumlig
Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga. Men här kommer receptet på en kasslerrätt som vi åt förra helgen
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. 2st tomater. 150g lagrad ost
4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Färsbiffen blir otroligt saftig och smakrik, både tack vare lite utspädning med mjölk och ströbröd men mest för att den tillagas med god buljong, smaksatt med soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.